PRISTÁLI SME V RÓMSKEJ OSADE

Cez víkend sme absolvovali let balónom. Vybrali sme si miesto odletu Poprad. Na stránke mali uvedené, že tehotné ženy nemôžu lietať. Tak som sa im tým radšej nechválila. Inak sa chválim  naozaj všetkým. Vietor nám až tak moc neprial a celý čas sme viac menej krúžili na mieste. S pilotom sme pokecali o kadečom, takže tá hodinka ubehla ako voda. Nemám veľa foto, pretože som mala priam panický strach z toho, že mi mobil vypadne z ruky. Deje sa mi to bežne aj na zemi.

Mali sme veľké šťastie a pristáli sme neďaleko rómskej osady. Do 5 minút sa okolo nás zbehlo asi 20 malých detí. Už z diaľky na nás kričali, koľko stojí taký balón. Mišo im bez váhania povedal, že veľmi veľa. Zdrbala som ho, či je normálny. Dobre že im nevytrepal, koľko by dostali za naše obličky. Veď boli v prevahe. Odniesli by nás aj s tým balónom a už by nás nikto nikdy nenašiel. 

Snažili sme sa pôsobiť kamarátsky. Pýtali sme sa ich, koľko majú rokov. Všetci mali 9 rokov. Pár ešte o hlavu menších detí malo 12. Všetci vyzerali tak na 6. Všetci mali troch súrodencov. Očividne sa v škole naposledy učili násobky čísla 3. Ich vajda sa volá Emil. Pýtali sme sa ich, kto má v osade tú novú audinu. Tí by nám povedali aj jeho rodné číslo, keby vedeli čo to je. Vraj má veľa peňazí. Pýtali sme sa ich, čo robí, že má tak veľa peňazí. Vraj nič.

Vlastnými telami sme ďalšiu hodinu strážili balón, kým ho chalani balili. Potom jedného napadlo, že sa ich môžeme skúsiť zbaviť. Povedal im, že na druhej strane poľa videl v kríkoch starú práčku - nech ju odnesú do železa a dostanú možno aj 100 eur. Ich podnikavý duch im nedovolil nevyužiť takúto skvelú príležitosť. Holí, bosí, rozjebaní sa vybrali krížom cez to zablatené pole. Dvom z nich ale ani vidina peňazí nestačila na vynaloženie toľkej fyzickej aktivity. Asi už majú naštudované, ako zo štátu vytiahnuť čo najviac prachov bez práce.

Na konci sme dostali nejaký diplom a fľašu šampanského. Bolo to milé. Diplomy nedostávam už asi od základnej školy.

Výhľad celkom ujde.

3 komentáre

  1. Tak to je parádička, výhľad perfektný. Takéto niečo by som tiež raz rada absolvovala. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Toto je naozajstná nádhera! Muselo to byť niečo úžasné a hneď by som to vyskúšala aj ja <3
    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to musel byť krásny zážitok! Výhľad ste mali parádny :) Inak obdivujem ťa, že si išla do toho aj s dieťatkom v brušku ;), ja by som sa bála aj bez bruška :D.

    OdpovedaťOdstrániť