BUDEM MAMA

Nejak sa proste stalo, že budem mama. Ono nieže by som nevedela ako sa to stalo. Jeden chladný januárový večer...nebojte sa, nejdem vám to tu opisovať do detailov...sme sa doma nudili, tak reku urobíme si dieťa. Aby sme sa teda po večeroch nenudili. Takže nie, Miškovi nič neušlo (ako sa niektorí nazdávali) - normálne sme na tom pracovali. Hádam aj dva týždne. Toľko som nemakala ani na diplomke. Mali sme mega šťastie, že sa nám to podarilo hneď na prvú šupu. Dnes to je bežné len pri neplnoletých, opitých a jednorázovkách.

Musím priznať, že počas tých dvoch týždňov pilnej práce sme mali pár celkom dosť momentov, kedy sme o správnosti svojho konania pochybovali. To tak býva pri spontánnych rozhodnutiach. Zrazu sa objavila hromada vecí, ktoré sme úplne nedomysleli, ako napr. kde budeme bývať, keďže nám podnájom o pár mesiacov končí alebo ako pripevníme detskú autosedačku do Mišovej Lady Niva.

Boli sme si takmer úplne istí, že nie je ten správny čas na takýto vážny krok. Ale keď sme nad tým uvažovali ďalej, tak sme prišli na to, že nikdy nebude úplne správny čas. Nikdy nebudú všetky aspekty (bývanie, peniaze, zdravie, atď.) života v danom okamihu ideálne. A keď to tak náhodou jedného dňa bude, tak už deti mať nebudeme môcť. Takže sme zahodili všetky pochybnosti a naplno pokračovali v plodení.

Ja osobne som tehotenstvo od začiatku pred nikým nejak extra netajila. Nechcelo sa mi vymýšľať trápne výhovorky na otázky typu "Ty si nedáš víno?" alebo "Ty raňajkuješ pečenú kačku?". Viem, že sa to po správnosti do tretieho mesiaca hovoriť širšej verejnosti nemá, lebo sa môže ešte čokoľvek stať, ale zo svojho okolia som sa naučila, že to čokoľvek sa môže stať kľudne aj potom.

Krutou pravdou je aj to, že som nikdy nemala rada mama blogy. Nič sa vo mne nezmenilo ani odkedy som kotná. Mamičky, ktoré na instagrame sledujem, nesledujem kvôli ich deťom, ale aj napriek tomu, že ich majú. Nemusíte sa báť, že vás tu budem bombardovať fotkami svojho dieťaťa. Miško sa mi už stihol povyhrážať, že ak zverejním fotku tváre nášho decka niekde na internete, tak ma vyhodí z domu. Nieže by sme nejaký mali. Ale takým typickým mamičkovským článkom o hrôzach tehotenstva, rodičovstva a nedostatku alkoholu sa proste nevyhneme. Sorry.



10 komentárov

  1. Tak to vám gratulujem! Je úplná pravda, že na také rozhodnutie asi nikdy nebude úplne 100%-ne vhodná doba :) Inak pečená kačka ma dostala :D :D A na články plné vašich/tvojich strastí a radostí sa nesmierne teším! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujeemeee :) ja stále v kútiku duše dúfam, že dieťa bude ako anjelik a život malina :P

      Odstrániť
  2. Taky nemám ráda mama blogy a mateřství se dost děsím, i když už mám na to nejvyšší čas. Každopádně gratuluju a přeju, ať všechno probíhá co nejlépe a bez problémů!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak mne až teraz začalo dochádzať do čoho som sa pustila :D neponáhľaj sa :D
      díky moc ! :)

      Odstrániť
  3. Neskutočne gratulujem ! :) Som rada, že to nebol taký extrémne prehajpovaný článok ale jednoducho milý, úprimný a úsmevný :)

    S LÁSKOU, TORILINKA 💕/ @Torilinka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujeeem :) tak som rada - presne to bol môj cieľ :)

      Odstrániť