AKO PREŽIŤ PRVÉ RANDE (ČASŤ PRVÁ)


Od svojich 16-tich rokov som bola takmer nonstop v nejakom vzťahu. Občas aj v dvoch naraz. Niekedy sa proste nedá stihnúť ukončiť jeden vzťah pred začatím druhého. Výpovedné lehoty z bytu, deľba majetku, fiktívne onkologické ochorenia partnera alebo člena jeho rodiny. To všetko výrazne komplikuje a predlžuje proces rozchodu. Pred tým než som začala svoj aktuálny vzťah, som bola rok a pol viac menej single. Niekedy asi menej ako viac. Toto obdobie ma naučilo hrozne veľa o mužoch, ženách, anatómii tela a hlavne randení, ktoré predtým výrazne absentovalo v mojom každodennom živote.

Ako si dohodnúť rande? Normálni ľudia sa spoznávajú v bare, knižnici alebo na terapii. Pre neskúsených, nesebavedomých a nekomunikatívnych ľudí ako som ja je skvelou pomôckou ženami nenávidený a chlapmi uctievaný Tinder. Nevravím, že si tam nájdete otca svojich detí (na to sú spermobanky), ale zatiaľ som neobjavila jednoduchší bezplatný spôsob ako si dohodnúť rande. Vraj aj Badoo funguje, ale to bolo na mňa akési komplikované, tak som to odinštalovala. Musím sa popýtať frajera ako to funguje. Je v tomto skúsenejší.

Čo na seba? Je logické, že na prvom rande chcete vypadať čo najlepšie. Ale pozor, aby ste latku nenastavili prehnane vysoko. Môže sa stať, že pokiaľ rande vyjde a budete sa stretávať pravidelnejšie, dotyčný to bude brať ako štandard. Oblečte si niečo, v čom sa cítite pekne, príťažlivo a hlavne komfortne. Ideálne aj vo svojej veľkosti. Keď sa vám o dve čísla menšie nohavice zarezávajú do špekov, asi veľký dojem neurobíte. Nebojte sa ukázať to, čo máte na sebe najradšej. Ste hrdí na svoje sexi lakte? Tak ich smelo odhaľte.

Nesmieme však zabudnúť na jedno klišé - menej je niekedy viac. Ak si oblečiete minisukňu, tak sa vyhnite výstrihom. A naopak, logicky. Tiež sa vyhnite romantickej panensky čistej bielej farbe. Nech chlapec nemá pri pohľade na vás pocit, že kráča k oltáru. Samozrejme aj z praktických dôvodov - červené víno, paradajková polievka, osratá lavička alebo nečakaná menštruácia. To všetko môže narušiť hladký priebeh vášho rande.

Pokiaľ vás ničí nervozita, nebojte sa dať si už doma pohár vína. Alebo vodky.

Sex na prvom rande je vo všeobecnosti podceňovaný. A spoločnosťou zavrhovaný. Napriek tomu existuje všade okolo nás a je len otázka času, kedy sa stane súčasťou aj vašej minulosti. Preto sa nezabudnite osprchovať, oholiť a dať si pekné čisté spodné prádlo. Prípadne žiadne. Tieto veci bývajú počas vzťahov a období nerandenia značne zanedbávané.

Tak ako pred skúškou, aj pred prvým rande je fajn si narýchlo preletieť skriptá. Prebehnite si vaše predchádzajúce konverzácie. Je fajn vedieť aspoň základné info - jeho vek, plat, meno manželky.


Nabudúce sa pozrieme na pokračovanie - ako prežiť rande, ak sa dotyčný náhodou na to rande dostaví.








6 komentárov

  1. Meno manželky, plat :D Článok ma pobavil ale je naozaj reálne napísané, tak ako to zrejme chodí. Ja totiž som vo vzťahu od svojich 15-tich a to s tým istým chalanom takže žiadne zoznamovačky som neabsolvovala ale keby som sa predstavila, že som zrazu single a idem na rande asi by som doslova googlila všetky takého návody pretože 0 bodov :D

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak držím palce aby si s tým nemusela tak skoro bojovať :D je to naozaj náročné hobby

      Odstrániť
  2. Jsem docela ráda , že už nerandím, nervózní a červená jak paprika... :-D zaplať pánbůh , že už je to za mnou :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. každý deň ďakujem bohu, že nič podobné už nemusím prežívať ani ja :D

      Odstrániť
  3. Poslední odstavec mě vážně pobavil :D těším se na pokračování :D

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Perfektne napísané! Ja tak zbožňujem tieto tvoje články :D :D *všetky tvoje články

    OdpovedaťOdstrániť